Průvodce Slováckem - Slovácko na vlastní srdce

Nechcete kupovat chleba v hypermarketech? Chcete mít vlastní? Zajeďte v sobotu do Zlína... A v neděli už své blízké potěšíte domácím chlebem!

Tak taková pozvánka by mohla ještě někoho na poslední chvíli zaujmout. Jsem si vědom, že mnozí domácí chleba už zkusili, ale třeba jsou i takoví, kteří o tom jenom uvažují. Tady můžou udělat krok od uvažování ke skutkům. Vše najdete na plakátu a TADY na odkazu...

 

RB 

 

KURZ PEČENÍ DOMÁCÍHO KVÁSKOVÉHO CHLEBA.

V KURZU SE ZÁJEMCI NAUČÍ CELÝ POSTUP PEČENÍ CHLEBA.

DOSTANOU I TIPY NA DALŠÍ PŘÍCHUTĚ CHLEBA.

KURZ POVEDE MARIE PECHOVÁ.

 

Kurz bude zahájen ochutnávkou čerstvě upečeného chleba. Příjemná vůně nás pak bude provázet po celou dobu povídání. Následně se seznámíme s postupem pečení kváskového chleba pomocí prezentace se slovním výkladem.

Podstatnou část tohoto postupu si pak ověříme v praxi - přípravu kvasu z kvásku, vymísení těsta i stáčení samotného bochníku na vykynutém těstě. Mezitím budeme sledovat kynutí kvásku, vymísené těsto a ptát se na vše, co nás zajímá nebo není úplně jasné.

V závěru každý zájemce obdrží recept na základní pšenično-žitný kmínový kváskový chleba s návodem na pečení, informace o udržování kvásku, startovací dávku kvásku a balíček koriandru s kmínem pro svůj první chlebík. Také si může zakoupit ošatku, plátěný sáček na chléb, popř. další koření.

 

Co si z kurzu odnesete? postup, jak upéct domácí kváskový chléb předpis na základní pšenično-žitný chléb tipy na další příchutě chleba ochutnávka čerstvě upečeného chleba startovací balíček koření pro váš první chlebík znalost, jak pečovat o kvásek žitný kvásek (chcete-li, přineste si skleničku)

 

Vstupné: 70 Kč

 

Na kurz je nutná rezervace místa! Vhodné pro dospělé návštěvníky.

 

Rezervace a informace: e-mail: objednavky.skoly@seznam.cz

telefon: 573 032 319 (320, 321)